Bakkerij

In onze bakkerij kunt u terecht voor allerlei verse broden. We bieden een ruime keuze uit verse, ambachtelijk gebakken broden. Met liefde gemaakt. Ons assortiment bestaat natuurlijk uit de bekende volkoren-, tijger- en meergranenbroden, maar ook voor speciale dieetwensen hebben we heerlijke broden.

Brood en hartige snacks

Hartige trek? De hartige snacks, zoals worstenbroodjes, saucijzenbroodjes, pasteitjes en pizzastokbrood worden dagvers bereid. Even opwarmen in de oven en u geniet van een heerlijk hartig hapje!

Banket

Naast onze broden bieden we ook een gevarieerd aanbod banket. Het assortiment bestaat uit verschillende verse gebakjes, vlaaien, taarten, koeken en fruitsloffen. Heerlijke verwennerijen voor uzelf of als traktatie voor uw vrienden of familie! Zeker zijn dat u uw favoriete taart of gebak in huis heeft? Bestel dan alvast via  Info@lithsebakkertje.nl of 0412 482373

Desembrood

Desembrood valt vooral op door de wilde, knapperige korst, een stevige, onregelmatige structuur en een volle smaak. Toch is het ene desembrood het andere niet, omdat elke bakker er een eigen karakter aan geeft en het desemproces van zo veel factoren afhankelijk is. Tevens kan desembrood volkoren, bruin of wit zijn. Vaak is tarwe de basis van desembrood, maar bakkers bereiden het brood ook van graansoorten als rogge en spelt: ieder met een heel eigen smaak. Er is zelfs desembrood met noten of rozijnen verkrijgbaar. Door deze verschillende bereidingswijzen zijn er maar liefst duizend soorten desembrood verkrijgbaar! Hoewel zuurdesembrood nu populair is, gaat de geschiedenis ervan terug tot aan het oude Egypte, waar het natuurlijk fermentatieproces van brooddeeg ontdekt is.

Is desembrood extra gezond?

Juist die grote verschillen tussen desembroden maken het lastig om wetenschappelijk hard te maken dat het gezonder is. Toch zijn er aanwijzingen dat desemfermentatie pluspunten heeft. Zo lijkt het langdurige desemproces vezels en bepaalde vitaminenmineralen en andere bioactieve stoffen beter beschikbaar te maken voor je lichaam, denk hierbij aan vitamine B1, foliumzuur, magnesium, ijzer, zink en fenolen. Ook zouden bepaalde desemculturen gluten gedeeltelijk afbreken, wat gunstig kan zijn voor mensen met een glutenovergevoeligheid. Voor al die conclusies is meer en grootschaliger onderzoek nodig.